Egyszer volt, hol nem volt….

volt egyszer egy
Leendő M
eseíróaki állandóan törte a fejét.

 

– Vajon hogyan születnek a jó mesék?

– Vajon vannak a meseírásnak apró trükkjei?

– Vajon tudnék olyan mesét írni, amit szeretnek a majd a (felnőtt)gyerekek?

 

Leendő Meseírónk úgy döntött, hogy útnak indul megkeresni a válaszokat. Megrakta a hátizsákját az elhagyhatatlan hamuba sült pogácsával és egy kis bubimentes ásványvízzel , és elindult felfedezni a meseíró világot. Mint kiderült, hosszú és fáradalmas útra vállalkozott. Ment mendegélt, sok mindenkivel beszélt, de senki nem tudta a válaszokat.

Egy napon, ahogy éppen a zöldellő, réti virágoktól pompázó árokparton ülve, sajgó lábait masszírozta, megjelent előtte egy tündér. Onnan tudta, hogy tündérrel van dolga, hogy az illető lénynek szárnyai voltak – persze ettől lehetett volna még angyal is -, pörgős szoknyája, balerinacipője, és aranyló hajában tiarája. Megszólalásig hasonlított Leendő Meseírónk unokaöccsének 10 éves forma kislányára, de az a kislány nem lebegett soha a föld felett egy méterrel, legalábbis Leendő Meseírónak nem volt ilyesmiről tudomása. A tündér az égből röppent le Leendő Meseíró elé, kecsesen piruettezett egyet, majd megkérdezte:

–  A MeseVarázsló tréninget keresed? – a hangja kislányosan csengett, de volt benne valamiféle furcsán zengő mélység is.

Leendő Meseíró nem nagyon tudott megszólalni a megdöbbenéstől, de azért csak kipréselte magából egy tétova kérdést, miközben a levetett túrabakancsát igyekezett feltűnésmentesen magára cibálni:

– Öhh… khm… MeseVarázsló tréning? Az micsoda?

– Bocsáss meg, hogy csak így letámadtalak  a kérdésemmel, MeseTündér vagyok. – biccentett csinos kis fejecskéjével – Tudod, ezen az úton csak azok szoktak üldögélni, akik meseírók akarnak lenni, és nekem az a dolgom, hogy útba igazítsam őket a MeseVarázslók birodalmába. Ott tudod majd elvégezni a képzést, ahol semmi más dolgod nem lesz, mint rádöbbenni, hogy te is MeseVarázsló vagy! – MeseTündér mindezt olyan gyorsan hadarta el, hogy Leendő Meseírónknak igen csak kellett igyekeznie, hogy  minden szavát felfogja. De MeseTündér tovább folytatta:

– Ahhoz, hogy MeseVarázsló lehess, három próbát kell kiállnod. Az első az, hogy meg kell mondanod, miért akarsz meséket írni.

Leendő Meseíró elgondolkodott. Hmm… valóban… miért is? Talán azért, mert imád mesélni a gyerekeinek? Vagy azért, mert úgy érzi, a mesén keresztül a legkönnyebb tanítani az embereket? Esetleg azért, mert abban hisz, hogy a mese gyógyír a léleknek?

– Sok oka van – bökte ki Leendő Meseíró végül -, de a legfontosabb, hogy boldoggá akarom tenni a gyerekeket és a felnőtteket.

– Jó válasz! – közölte tapsikolva MeseTündér, de akkora elánnal, hogy Leendő Meseíró még ültében is  ugrott hátra vagy fél métert a hirtelen rémülettől. MeseTündér folytatta:

– A  második próbát úgy teljesítheted, ha válaszolsz egy újabb kérdésre, vigyázz, becsapós! Szerinted mi a baj a mai mesékkel?

Leendő Meseíró elgondolkodott. Eszébe ötlött, hogy mennyire imádta a Jancsi és Juliska mesét, de csakis abban a formában, ahogy a nagymamája esténként, elalvás előtt mesélte neki. Később tudta meg, hogy a Jancsi és Juliska a Grimm testvérek gyűjtéséből származik, márpedig ő nem szerette a Grimm meséket úgy általában. Gondolkodás közben igyekezett nem észrevenni, ahogy MeseTündér kissé türelmetlenül felvonta egyik szemöldökét, és tovább morfondírozott. Mi a baj a mai mesékkel? Mi a baj? Miért, van velük baj egyáltalán?

A szavakat lassan formálva, szinte félve ejtve ki  a száján:

– Szerintem nincs baj a mai mesékkel, és úgy általában nincs baj a mesékkel. Minden mesének megvan a közönsége, és a meseíróknak az a feladatuk, hogy olyan meséket írjanak, amit az Olvasók el is olvasnak. Csak annyi a feladata egy meseírónak, hogy tudatos legyen. A többi az Olvasóra van bízva – az utolsó szavakat már állva, mellkasát kidomborítva, gerincét egyenesen tartva, mint egy szónoklatot harsogta bele a friss levegőbe, és MeseTündér ámulattól csillogó szemei közé.

MeseTündér sikkantott egy olyan furcsán kislányosat, mégis zengőset, és tapsikolt örömében.

– Ez az! Sikerült a második próbát is kiállnod! Jöhet a harmadik próba! Maga a MeseVarázsló képzés. Ha ezen részt veszel, és kipróbálod az összes feladatot, akkor csodálatos MeseVarázsló lesz belőled, akinek a meséi tanítanak, szórakoztatnak, elgondolkodtatnak, és gyógyítanak, pont úgy, ahogy szeretnéd.

Ezzel kitárta a karját, legyintett egy nagyot és egy kapu jelent meg Leendő meseírónk orra előtt, MeseVarázsló Képző felirattak a tetején. A tündér csak annyit szólt:

Lépj be a MeseVarázsló képzés kapuján,

és kezdd el boldoggá tenni az embereket a meséiddel!

 

 És mostantól ez már nem mese, hanem valóság!

Neked is megnyílt ez a kapu, kedves Leendő Meseíró!

Ráadásul mindezt egyetlen nap alatt, JOBB AGYFÉLTEKÉSEN, így megtapasztalhatod az “egy nap egy esztendő” érzését is, mert a RitArt Academy jobb agyféltekés íróképzési módszertana az elméd teljes kihasználását célozza. Így egy nap alatt is annyit tanulhatsz és tapasztalhatsz, mint más, évek alatt!

 

 Mennyibe kerül?

jobb agyféltekés kreatív írás, mese

 

Mikor és hogyan kell fizetni?

Bármelyik időpontra is jelentkezel, a fizetési határidő a jelentkezéstől számított 8 naptári nap. Kérlek, csak úgy jelentkezz, hogy biztosan tudod, ezt a fizetési határidőt tartani tudod. Fizetni 8 napon belül kell, de ha az általad megjelölt időpontig nincs már hátra 8 nap, akkor a tréning ELŐTTI utolsó napig, mert csak így tudod biztosítani a részvételedet!

Természetesen, ha közbejön számodra valami, ami ütközik az előre kifizetett tréning időpontjával, akkor a tréning napjáig lehetőséged van lemondani a részvételt – lásd szerződési feltételek -, és ez esetben a pénzt hiánytalanul visszafizetjük számodra, továbbá más időpontokra is átteheted a jelentkezésedet.

 

MeseVarázsló 

 

időpontok:

2020. január 11. (szombat) 

 

A képzés reggel 9:00-tól este 19:00-ig tart.

A tréningek  minimális létszáma 5 fő.

Helyszín: Budapest VI. kerület, az Opera mögött. Pontos cím és részletek a pénz beérkezése után.

 

 Agi kep uj3A jobb-agyféltekés kreatív írás tréningeket én, Teller Ágnes, mint RitArt vezető tréner tartom 2015. ősze óta. 2014. júniusában végeztem el  a RitArt Academy trénerképzését, azóta több tucat tréninget tartottam. 2015 szeptembere óta, mint franchise partner működök együtt Vidi Ritával és a RitArt Academy-vel. 2013-ban jelent meg a meseregényem, Julcsi és a Színek Sárkányai címmel.

Részletesebb bemutatkozásomat itt találod meg.

 

Jelentkezés

     

Név*
Email*
Email még egyszer*
irányítószám*
város*
utca, házszám*
telefonszám*
számlázási név
számlázási cím
dátum, amelyre jelentkezel*
kedvezmények*
Elfogadom a szerződési feltételeket:*
Mi a célod a tréninggel? Miért szeretnél résztvenni rajta?*
ellenőrző kód:

Szerződési feltételek (Jogi és egyéb tudnivalók) 
A “jelentkezem” gomb megnyomásával elfogadod a szerződési feltételeket!

Pin It on Pinterest

Share This