Teller Ágnes vagyok, író, jobb agyféltekés kreatív írás tréner és RitArt Academy franchise partner.

Meg egy 6 éves kisfiú anyukája, és előtte 20 évig biztosítási alkusz.Agi kep uj3

A Vidi Rita féle jobb agyféltekés kreatív írással 2013. májusában találkoztam először, de az Író születik tanfolyamra augusztusban jutottam el. Sorsfordító hétvége lett belőle.

Előtte is írogattam, sose okozott problémát egy dolgozat, egy esszé, egy szakdolgozat vagy egy belső cikk megírása. Mindig is kicsit grafomán voltam. De ezt nem éreztem különleges valaminek: imádtam és imádok olvasni, ha meg kellett valamit fogalmazni, nem okozott gondot.

Aztán elkezdtem írni csak úgy magamnak egy fantasy történetet, ami úgy a 30. oldal környékén kifújt valahogy. Nem akart működni, nem tudtam, hogyan tovább, egyre inkább kínlódásnak tűnt az egész – végül a fiókba került (illetve egy mappába a gépemen).  Most már tudom az okokat és a megoldást is, de akkor ez nagy csalódás volt nekem. Utána nem sokkal később találkoztam egy jobb-agyféltekés rajz tanfolyammal. Azt gondoltam: „Na ezt kipróbálom, annyian annyi jót mesélnek róla.” És titkon abban reménykedtem, hogy talán ez segít túljutni az „írói válságomon”. Hát rajzolni valóban megtanultam 3 nap alatt (azóta se gyakorlom 😉 ) , de sajnos arra nem volt jó, amiben reménykedtem. A rajztanfolyam előtti héten találkoztam Rita első írós tanfolyamával, egyből tudtam, hogy nekem ez kell. De akkor nem volt jó már az időpont, így bíztam benne, hogy lesz ez még később is. És a harmadik Író születik tanfolyamon ott ültem dobogó szívvel, azon izgulva, hogy ebből mi fog kisülni.

Egy hihetetlenül klassz, inspiráló, csodálatos, feltöltős 2 nap volt, ami megváltoztatta az életem.

Ezt akkor még nem tudtam, erre jóval később jöttem csak rá. Akkor csak lubickoltam a pozitív energiákban és élveztem, hogy TUDOK MEGINT ÍRNI!

És ez folyatódott, amikor hazajöttem. Aztán egyszer csak – pár novella után – elindult bennem „Julcsi”. És egy bő hónap alatt megszületett a meseregényem: Julcsi és a Színek Sárkányai. Folyamatosan publikáltam az újabb részeket a blogomon, és egyre többen biztattak, hogy adjam ki.

Október végére kész lett a mese, egy hónap alatt találtam grafikust, nyomdát, elkészítettem a honlapot, mindent, ami kellett – és december 15.-én kezemben volt az első kinyomtatott példány!

Mindenkinek ezt az érzést kívánom! Amikor kezedbe fogod az első példányát a saját könyvednek! Talán ahhoz hasonlítható, mint amikor először adják a kezedbe a gyerekedet 🙂

És valahogy közben megváltozott az életem: mert ezek után tudtam, hogy ha valamit eldöntök, azt meg tudom csinálni.

Ezt követően 3 hónap alatt létrehoztam és utána bő egy évig működtettem egy Játszóházat, ahol az összes kreatív energiámat és ötletemet fel tudtam és fel kellett használnom. De ez is valahol a jobb-agyféltekés módszernek köszönhetően ment így. Mert ha aktívan használod ezt a tudást, akkor nemcsak könnyebben írsz, hanem valahogy a probléma megoldási stratégiád is megváltozik: abban is kreatívabbá válsz. Másként látod a dolgokat, és másként oldod is meg.

Közben elvégeztem a RitArt Academy trénerképzőjét, már nem csak alkalmazom a módszert, hanem oktathatom is.  Aztán a Webszövegírás tréningen is részt vettem, és a Postmester képzést is elvégeztem.

Tartottam több tréninget, Budapesten és vidéken is.

És most „szintet emeltem”: franchise partner lettem. Mert hiszek a módszerben, hiszek abban, hogy ez működik, és hiszek abban, hogy ez mindenkinek csak a javát szolgálja. Hiszem, mert megtapasztaltam.

Te is ki szeretnéd próbálni? Akkor jelentkezz itt,  és együtt kihozzuk belőled is az Írót! 🙂

Író Születik vagy Mesevarázsló vagy Blogger Workshop


linkek rólam:

Hegyesi-Kovács Katalin, készített velem egy video riportot a mesekönyvem megszületéséről és kiadásáról: http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/176-iro-es-konykiado-anyuka

a mesekönyv: Julcsi és a Szinek Sárkányai – itt  és a Facebookon itt   

a blogom: www.mesemagia.blogspot.hu

Vidi Rita és a RitArt Academy oldala: https://ritartacademy.com/

2015. szeptember 1.

 

Pin It on Pinterest

Share This