Nekem legjobban a novella írás és az érzelmek kifejezéséhez kapcsolódó feladatok tetszettek. Hasznosak a koncentrálást segítő gyakorlatok is.Jó társaság jött össze, felszabadult volt a hangulat. Összességében nagyon jól éreztem magam. Amikor elkezdődik a suli, mesélek majd az osztálytársaimnak a tréningről?
Kondor Balázs, gimnazista
 
Még egyszer köszönöm ezt a két napot 🙂 Sok önbizalmat adott úgy érzem, eddig még csak egy embernek mertem megmutatni az írásaimat, habár többen is kérték.
A regényem pedig már hazafelé menet is készült. Azt azért így utólag elmesélem, hogy az utolsó feladat tegnap úgy elgondolkodtatott, hogy hiába írtam meg még ott este, nem jutottam el haza, már újabb ötletem támadt ugyanazt a témát feldolgozandó és még egyszer megírtam, ezúttal füzetbe, az Oktogon földalatti megállójának egyik padján. 🙂 Csak háromnegyed órával értem haza később, mint amúgy. 🙂 De megérte. Még így se lett az igazi, de ráébresztett arra, hogy valahogy meg kell örökítenem a napot, amin megszületett a testvérem 🙂 Merthogy az egy igaz történeten alapult, a legkorábbi emlékemen. 🙂
Molnár Tímea
 
Egyszerűen tök jó volt, röviden 🙂

Hosszan: Régóta írok, és amióta apuka lettem, azóta főleg meséket. Először szóban mondom a kislányomnak, majd később leírom. Amikor elmentem Mesevarázslóra, a tapasztaltabb, kiforrottabb stílussal rendelkezők közé tartoztam. Nem tudtam, hogy mit fogok kapni a tréningtől, de tudtam, hogy hasznos lesz. Ezt sikerült felülmúlni, ugyanis nekem az írási gyorsaságom kapcsolt turbó fokozatra: 20 perc alatt teleírtam egy A4-es oldalt. Előtte legalább egy óra alatt szültem volna meg ennyit. Aznap több olyan mesét is írtam, ami utána a mesekönyvemben is megjelent, és nem hiszem, hogy bárki sejtené, hogy az a 2 mese összesen kb. 1 óra alatt született.

Varga Béla, alias Mesemondó Barnabás, akinek azóta megjelent e-bookban a mesekönyve: http://mindenmese.blog.hu/
 
Az egyre bőségesebb kínálatból az Író születik-et választottam. Ezt afféle alapképzésnek tartom, különben is, előbb-utóbb regényt kéne írnom, tehát ez tűnt a legjobbnak.
Kis csoportos, abszolút családi hangulatú volt a szeánsz – nem is merném tanfolyamnak hívni. Körülbelül két perc alatt oldódtunk fel, mintha csak pár évig nem láttuk volna egymást, de egyébként születésünktől fogva barátok lennénk.
Holott előtte senki nem ismert senkit.
Itt aztán mindenféle tudatmódosító szertartásokat használva ? – agyféltekék integrálása – kihoztad belőlünk az Embert, és máris tele lett a szoba Hemingway, Thomas Mann, Stephen King és Rejtő Jenő szellemével.
És tényleg, utána senki nem akart haza menni!
Ez alatt a két nap alatt kiderült, hogy annyi minden szorult belénk a hosszú évek során, hogy elmondani, pontosabban leírni is hosszadalmas lenne. Még ma is tátom a számat: Hány könyv lehet egy emberben? Igaza van Ritának, írni bárki tud. De előbb fel kell szabadítani azokat a gátakat, amik láthatatlanul ott vannak mindenkiben. És a legjobb bizonyíték a már megjelent könyvek, amik időről időre szaporodnak.
Ezredszer is köszönöm!
Dűh Attila
 
Kedves Te! ❤ , aki hívást, késztetést érzel az írói tanfolyamra! 🙂
 
Még csak egy 1 napos tanfolyamon voltam, de imádtam és biztos, hogy a többit is imádni fogom! 🙂
“Egyszerű” gyakorlatokkal valóban ráhangolódik, megtanulja az ember használni a jobb agyfélteke “tartalmát”, mélységeit és magasságait. 
Írás közben azt éreztem, hogy valóban megnyílik az “Univerzum”.. Enyém a világ és bármit megalkotok az írással, amit csak szeretnék! 
Az egoban, a bal agyféltekében feljönnek a blokkjaink a tanfolyam alatt, szembesülünk saját korlátainkkal. Kinél rövidebb, kinél hosszabb ideig…de feloldódik! ..és kész a remekmű! 🙂
A hab a tortán pedig, hogy Ágnes melegségével, türelmével, elfogadásával, végtelen szeretetével, Lényével… felturbózza alkotói képességeinket, sikereinket..!
Szóval Én azt mondom: HAJRÁ! Alkotásra fel! 🙂
Czakó Szilvia
 
Teller Ági köszönöm, hogy elvarázsoltál ismét. Amikor egy éve azt mondtad írni mindenki tud, csak kacagtam. Akkor még a varázslásról szó sem esett, bár a hitem akkor még nem győzted volna meg. Ma már tudom, minden lehet, csak az ember ott legyen, ahol lennie kell.
Elvarázsolt péntek tizenhárom, tuti nap volt azt belátom. Imádtam minden percét, bár ami követte néha feledném.
Mikor varázslóvá avatva reggel felkeltem, kicsit csalódott lettem. Hogy a villanyt felkapcsoljam, fel kellett kelnem, mert tapsra nem ment. Boltba is el kellett mennem, és hókuszpókot sehol sem leltem. Pedig az egyik varázsló palánta azt mondta ilyennel ezután nem kell már szenvednem.
De fene bánja! Olyan mesés volt az éjszaka alig fértek az ágyamba. Mindenki ott volt, akit a tréningen megidéztünk, egész éjjel azzal telt, hogy ami a mese után történt azt kibeszéljük.
Mint Rita levelében is említettem, valami rímitalt keverhettél nekem. Hidd el nagy a baj, nagyobb mint tavaly.
Amikor a krumpli csirájához is rímekben beszélsz az már minden csak nem ép ész: mérgező te, hogy lehetsz, mikor csírád hordozza az életet, meg ilyenek. Látod ez most előtted?
Ezek a gondolatok villantak néha a bal agy féltekéből vasárnap délelőtt: Nem tudom most mi lesz, mert az ebédet asztalra kell vinnem. Rímes husi, mese körettel csak nem lehet. De nincs más ötletem. Amikor elvarázsol állapotomban a húsleves fölé emeltem a cukros kanalat, na, akkor nagyon megijedtem. Az ebédet asztalra három órakor tettem, mert csak jegyzeteltem, és jegyzeteltem.
De hiába a rímek özönlenek, a történetek sorba jönnek. Főzni ilyenkor nem lehet.
Én eddig is azt hittem, hogy egy elvarázsolt nő vagyok, de már látom, hogy a próbát most kell igazán kiállnom. Anyám is mindig monda, az életet vedd komolyabban. Nem élhetsz mindig elvarázsoltan. Nem-e? Ha tudná, mesét írni nem lehet másképp csak elvarázsoltan, és élni is csak így érdemes egyébként.
Na, most már megyek, mert a mentősök megjöttek. Ha a kényszerzubbonyt rám rakják, hát nem lesz könnyű az írás.
Még a leendő mesevarázslókhoz szólnék.
A te döntésed hogy mit teszel, de ha képzésen mégis a rész veszel, tudd az életed nem lesz olyan, mint előtte. A Teller Ági nagy varázsló, csak a rímes fazekára vigyázz, mert ha az rád borul, rímes élet vár rád. És mindenképp kerüld el a bájitalát.
Egy szavamat se vedd komolyan, mert magamat is elvarázsoltam.
Egyet tudok biztosan, vigyázni kell ám az embernek, mert innentől minden megeshet. Mese vagy valóság nem mindegy? Minden mese igaz lehet és minden élet mese lehet. Ha jó volt a Trénered.
Most már tényleg búcsúzom és a bolondoknak mesét mondok. Mesébe öntöm nekik a lelkemet, bár e történet asszem velem megesett. 😉 
Földi Marcsi
 
Kedves Ági, nagy öröm volt számomra, hogy részt vehettem a Történetmester egynapos képzésén! Már kb. egy éve készültem, hogy végre eljuthassak hozzád és kipróbálhassam magam. Hogy jó kis fondorlatokat és módszereket hallhassak, tanulhassak tőled. Hogy ne csak írjak a vakvilágba, hanem legyenek támpontjaim, hogyan, mit, miért írok le… és sorolhatnám! Sokat kaptam ettől az egy naptól. Sokat kaptam tőled 🙂 Mindenkinek szívből ajánlom a Történetmestert! 
Kedves Érdeklődő!
Ha feszít belülről valami indulat, ami az írással kapcsolatos, ha napközben többször is a táskádhoz kapsz, hogy leírj egy hirtelen jött, ragyogó gondolatot  (legyen mindig nálad notesz és toll! 🙂 ), ha nagyon írnál, leírnál valamit, de tanácstalan vagy, hogyan tedd ezt, vagy félsz, hogy le sem tudod rendesen írni, meg sem tudod fogalmazni, pedig a gondolat milyen jó volt….akkor feltétlenül próbáld ki a Történetmestert! Elsősorban azoknak lett kitalálva, akikhez a rövidebb lélegzetű írások állnak közelebb, de mindenkinek nagy hasznára lehet, ha kipróbálja 🙂  Kívánom, hogy te is éld át azt a felszabadító élményt, amikor rákapsz a kreatív írás ízére 🙂
Schweitzer Rita
 

Amikor jelentkeztem a Teller Ági vezette Mesevarázsló tréningre már ismertem a programot. Korábban részt vettem a Vidi Rita által vezetett “Író születik” kétnapos tréningen. A “jobb agyféltekés” írók kreativitását felszabadító két nap alatt kiválóan éreztem magam. Ezt vártam a Mesevarázsló tréningtől is. Nem csalódtam.
A nagyszerű, nyitott hangulat, a kedves írótársak és végül, de természetesen nem utolsó sorban Teller Ági – a tréner – által teremtett, inspiráló, pozitív, nyitott légkör igazi élmény volt.
Sokat tanultam, új nézőpontokat ismertem meg. Csak ajánlani tudom.
Egy próbát megér (vagy akár többet is)! 😉

Nagy-Rakita Melinda

A jobb agyféltekés író tanfolyam nagyon szórakoztató, ezen kívül egy olyan technikát sajátítottam el,amely felszínre hozott egy olyan tudást, amelyről nem is tudtam eddig, hogy erre is képes vagyok. A fordulatos, érdekes, színes történetek, melyek általam jönnek létre, mai napig meglepetést okoznak számomra, emellett az írás élmény, amely az önértékelést is javítja. Olyan tudás birtokosa lehetek, amelyet bármikor, bárhol elővehetek: könnyedén írok verset, novellát, mesét, akár regényt is! Köszönöm!

Senviczki-Kiss Henrietta

Nagyon szerettem a kreatív írás tréninget, mert jó volt újra azt érezni, hogy tudok írni, méghozzá könnyen, és nem volt az, hogy csak ültem és vártam az ihletet. Ezen kívül barátok közt érezhettem magam, mintha mindenkit már régóta ismernék. Ajánlom, mert csodálatos azt érezni, hogy a szavak maguktól bukkannak elő, látszólag a semmiből, mégis annyira az enyémek. Szerintem a világon a legjobb dolog írni:egy világ rejlik a papírra vetett szavakban.

Kovács Zsuzsi

Az „Író születik” tréninget ajánlom mindenkinek, aki védett környezetben szeretne véleményt hallani az írásairól. A tanfolyamon megtanult agyféltekéket integráló gyakorlatok olyan gondolatokat varázsolhatnak elő, amelyek segíthetik egy izgalmas történet megszületését és segítik elhinni, hogy tényleg bárkiből lehet író, még belőlem is 😉

Csikos Éva

A tréningjeidet mindenkinek ajánlanám kivétel nélkül. Természetesen vannak, akiket az írás kevésbé érdekel, de szerintem még azoknak is fel tudnád kelteni az érdeklődését.
 Iskolásoknak azért ajánlanám, hogy jobban szerepeljenek az iskolában, ahol sajnos a kreativitást nagyrészt kiölik a gyerekekből, felnőtteknek azért, mert a kreativitást fejleszti, az idősebbeknek meg jó kis agytorna lenne.
Nagyon szerettem azt az atmoszférát, amit csodálatos, közvetlen, szerető lényeddel meg tudsz teremteni. Kellemes és oldott ez a légkör, amelyben az inspiráció szabadon jön, nincs feszengés, fontoskodás, mindenki magát adhatja a tréningeden. Mégis olyan professzionális az egész, rengeteg hasznos információ hangzik el konkrétan, hogy hogyan is fogjunk hozzá az íráshoz, azt hogyan kell folytatni és befejezni egy  művet. Technikai “know-how”-k is elhangzanak, olyan dolgok, amiket fel tudunk használni az írásnál. Az is nagyszerű, hogy mindjárt ki is próbálhatjuk magunkat, mint író és lehozni a gyakorlatba az elméleti dolgokat nagy élmény.. És mint írtam az előbb, mindez oldottan, teljesen természetesen zajlik, ami már maga egy élmény: én írok! és ez a tréningen  magától jön. Természetessé válik, és nem értem, hogy tudtam én ebben eddig kételkedni, persze, hogy tudok írni! Ki tudod hozni mindenkiből a benne lappangó kreatiy embert..Ez fantasztikus adottságod, erre nem sok ember képes.. Az is nagyon jó, hogy ebben a csodálatos légkörben azonnal mindenki figyel a másikra, egy igazi közösség alakul ki, melynek te vagy a motorja, és erős támogatója.
Mindezért szerettem hozzád járni és alig várom, hogy ismét elmehessek egy tréningedre. További sok sikert kívánok Neked és hogy kapd vissza azt a sok jót,  amit másoknak adtál eddig és még adni fogsz, azzal, hogy eredményesen segítesz nekik visszakapni a kreativitásukat, ami egy csodálatos ajándék.
Sok szeretettel Veronika

Szekeres Veronika

Még egyszer szeretném megköszönni azt a fenséges élményt, hogy ráébredhettem, tudok írni..:) Saját élményt, más bőrébe bújva, kívülről szemlélve. Azóta napjában írom a Szöszöket, a Lélek Meséket, igaz történetek alapján. Imádom a visszajelzéseket, hogy szeretik olvasni. Egyenlőre külső képeket keresek a történetek hangulatához, de remélem összeáll bennem egy könyvvé, és akkor keresem azt a nekem teremtett illusztrátort, aki beleszeret a történeteimbe és megérzi a lényegi mondanivalójukat. Ő lesz az, aki képekben meséli azt, amit én szavakban, érzésekben.
Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szeretné felébreszteni a Kreatív Belső Én-jét.
Szeretettel:
Mona
Németh Mónika