Nem, nem ezekkel a sorokkal :). A bal agyfélteke soraival. 

Amik körülöttünk vannak, amikbe próbálunk beállni vagy próbálnak mások beállítani minket. Mert mindenütt sorok vannak: a boltban, az iskolában, a munkahelyen, a reggeli dugóban, a hivatalokban, az “élet normális rendjében” (születés-iskola-munka-házasság-gyerek-nyugdíj-öregkor-halál), a megmondják, hogy hogyan “fejlődhetsz”-ben (fokozatosan, lépésről-lépésre) – mindenütt a korlátokat, a sorokat érzed. 

De te nem érzed jól magad a sorokban, még azokban sem, amiket te választasz magadnak. Mert azt hiszed, hogy az jobb sor, mint a másik… és egy idő után rájössz, hogy az is sor. Szebb, kényelmesebb, tágasabb, de sor. Ahonnan megint kilógsz. 

És amikor ez már kismilliomodszor megtörténik, elbizonytalanodsz, hogy biztos, hogy velem van a baj. Hisz mindenki másnak megy, szépen haladgat, nincsenek ilyen problémái, beleillik a “sorba”. De te nem. Mert neked mindig vannak ötleteid, te látod azt, hogy mi nem működik, hol a probléma. És még el is mered mondani. Meg mered változtatni – vagy legalábbis megpróbálod. Beszélsz róla, írsz róla, megmutatod. Látod a “Sor” természetét, lebuktatod a “Sort”. (Igen, itt és most érzed az áthallást a Mátrix-szal 😉 )

És közben próbálod fenntartani az “ön-bizalmadat”, hogy “normális” vagy, nem különc, nem renitens, nem “más”, nem lázadó, nem nagyszájú, ahogy azzal a többi sorbanálló címkéz téged. 

De van egy hírem (eldöntöd, hogy jó vagy rossz 😉 ): nem veled, a sorral van a baj. Azzal, hogy te nem való vagy egyik sorba se, mert nem neked való a sor. Te másként működsz, szabadabban, önállóbban, érzelmesebben – jobb agyféltekésebben 😉 

Ezért érzed azt, hogy például írnod kell(ene). Lehet, hogy nem mindig, de lehet, hogy grafomán vagy. Lehet, hogy már túlvagy pár könyvön, de lehet, hogy még csak kacérkodsz azzal, hogy megmutasd másoknak az asztalfiók kincseit. De abban egyformák vagyunk, hogy a “Sor” nem bír minket, kilök magából. De ez legyen a “Sor” gondja 😉

A miénk meg az, hogy ne hagyjuk magunkat. Legyünk azok, akik szeretnénk lenni: akár írók. Vagy “vadakat terelő juhász” . Vagy bármi más.

Az Író születiken nincs sor. Csak lehetőség, hogy az legyél, aki szeretnél lenni. 

Kipróbálod akkor a sor nélküliséget? 🙂 Akkor: Író születik