„Íróvá válni nehéz, küzdelmes munka, sok szenvedéssel jár.”

„Bementem az Alexandrába és ott volt az a rengeteg könyv. Ide akarok én bejutni?”

„Minden történetet megírtak már, nem tudok újat mondani.”

Ismerősek ezek a gondolatok? Akkor jó, mert tudod, miről beszélek.

És ha azt mondom, hogy írni jó, írni felemelő, írni a legjobb dolgok egyike a világon? Ahogy éltre kelnek a szereplők, együtt izgulsz, küzdesz, sírsz velük. Ahogy kimeséled magadból a fájdalmadat, örömödet. Ha tanítasz vele, másoknak segítesz. Ha vadidegenek megköszönik…. Adsz és kapsz.

És ha még azt mondom, hogy mindenkinek megvan a saját maga története, amit csak ő tud elmesélni úgy, ahogy az benne megszületik. Mert az a Tied. Senki másé. És te megoszthatod, hogy mindenkié legyen.

És persze hogy ugyanazokat a történeteket meséljük évezredek óta, de mindig másként, másik szemszögből, más tanulsággal, más elbeszélővel.  Mert ahány ember, annyi történet, annyi látószög, annyi élet, annyi tapasztalat, annyi érzelem.  És ettől lesznek tele a könyvesboltok. Hogy azok, akik ott vannak, már leírták.

A Te történeteidre is sokan kíváncsiak, sokan még nem tudják, hogy pont Rád kíváncsiak, csak érzik, hogy keresnek valamit, valakit. Lehet, hogy pont téged, a Te Történeted. De ha nem mondod el, mutatod meg, akkor nem fognak megtalálni.

Tudom, hogy félsz. Mert mit fognak szólni. Meg ez nem is olyan jó. Meg mások sokkal jobbakat írnak.

De tévedsz.

„Mások” is kezdték egyszer, valahol-valamikor. Ők legyőzték magukban a félelmet és rájöttek, hogy működik. Csak az első lépések a nehezek. Utána már  „úton vagy”.

Ha születik egy gyereked, nem vagy rá büszke? Nem mutatod meg fűnek-fának a fényképét? De.

A gondolataiddal nem így vagy? Azokkal a történetekkel, amik kikívánkoznak belőled? Amik megszületnek benned? Gondolj rájuk úgy, mint a saját gyerekeidre. És sokkal könnyebb lesz megmutatni a „fotókat”.

Hidd el, hogy nem véletlenül írsz, dolgod van vele. Még lehet, hogy fogalmad sincs mi, de ugye Te is érzed? 😉

Ha így van, tudd, nem vagy egyedül. Segíthetünk neked, vagyunk páran, akik már átmentek ezeken a kételyeken.  Itt vagyunk. Itt megtalálsz bennünket.

Író Születik, az a két nap, amikor hasonló társakra találsz.