Rita még valamikor tavasszal megkért, hogy írjam le mit szeretek a jobb agyféltekés írás trénerségében. És most megtaláltam ezt az “önvallomást”. És rájöttem, hogy igen, ez az 🙂

Hogy mit szeretek a tréningekben? 

Mindent. Minden percét, minden részét.

Szeretem, amikor még bizonytalanul kapok egy-egy telefonhívást, és bátortalanul kérdezgetnek a tréningről. És a nagy mosolyt a végén, amikor megkapják a titkon várt választ, hogy jó lesz nekik, jöjjenek csak.

Szeretem a szombat reggeleket, amikor még kicsit zavarban ismerkedik egymással a csapat, miközben én pakolom elő a dolgaimat. A még tapogatózó, ismerkedő mondatokat, kéréseket. A csillogó és várakozó szemeket, amikkel szemben ülök, miközben elkezdjük az egészet. A levegőben logó várakozást, kíváncsiságot,izgalmat. Mert mindenki izgul, hogy mi is lesz, mi vár rá. Mert azt érzik már akkor, hogy nem szokványos két nap elé néznek.

És aztán látom, ahogy fellazulnak, felengednek. Egyre többet nevetünk, egyre lazább a hangulat. Megnyílunk egymásnak, beszélgetünk. Ebédnél már mintha mindenki 100 éve ismerné a másikat.

Feltöltődünk egymástól, adunk és kapunk. Energiát, érzelmeket, jó szót, szeretetet. Még a legzárkózottabb ember is kinyílik ebben a hangulatban.

És igen, kiderül, hogy mindenki tud írni. Amit én elmondok az elején, de akkor még nem hiszik el, érthetően. Aztán kezdenek ők is rájönni. Először csak a másikról, aztán magukról is elhiszik.

És kibújnak az elvetett magok, kikelnek az első író-palánták. És mindannyian büszkék vagyunk egymásra, magunkra.

Nagyon fárasztó trénernek lenni. Mert te is beleadsz mindent. De hihetetlen felemelő és megható is. Mert annyi jó érzést, energiát kapsz, hogy ha túlvagy a hétfői hulla fáradságon, utána egész héten érzed még a hatását. Mert segítesz, mert kihozol másokból olyan dolgokat, amikről legfeljebb sejtésük volt, Mert hitet adsz nekik, mert te is hiszel bennük. Mert szereted őket, mindet, egytől egyig.

Ez nem munka, ez szerelem. És ahogy szeretni is csak teljes szívvel lehet, ezt is csak így lehet csinálni. De aki egyszer belekóstol, az onnantól kezdve megért mindent, és nem akar mást csinálni. Ahogy én sem, ez az életem már. 

Teller Ági
vezető tréner, író, palánta-gondozó 😉 


Író Születik vagy Mesevarázsló vagy Blogger Workshop
vagy TörténetMester