Anne eldöntötte, hogy nem lesz többet szerelmes. Túl nagy a kockázat. Végre rendbe tette az életét. Nincs több adósság. A gyerekek kiröppentek. Kezdődhet a nagybetűs ÉLET. Természetesen megtervezve, minden percét kiélvezve, önzően csak magára gondolva.

Az első utazásra a barátnőivel ment el. Szicília januárban is gyönyörű volt megkapó egyszerűségében. Végre láthatta, sőt megmászhatta az Etnát. Imádta a havas, vörös homokos, koszos vulkánt. Pompei romjai is lenyűgözőek voltak. Rengeteget fényképezett, sziklákat gyűjtött és történeteket raktározott el a fejében. Aztán rádöbbent valamire: kinek fogja mindezt elmesélni?  Kivel fog esténként a sziklák összetételéről vitatkozni? Hiszen meghozta a döntését: NO PASI.

A barátnőinek nem tűnt fel, hogy valami megváltozott. A lányok mind büszke amazonokat játszó szinglik voltak, nem éltek kapcsolatban senkivel,  nem tudták és nem érthették, mi is az, amit ő elveszített, és amit azóta is titokban keresett. Még ha nem is vallotta be.

A nagy döntést Nápolyban hozta meg. Ott állt a mozaikokból kirakott csillagjegy előtt, bámulta, majd kívánt. Új társat.

Otthon elolvasta, hogy milyen csillagjegyek illenek hozzá, hogy még ez is stimmeljen, persze a többi tulajdonság mellett. Csak KOS ne legyen.

Elmúlt néhány hónap. A pasi talált rá. Semmi sem stimmelt. KOS volt.

 

http://csillagfoveny.blogspot.hu


Író Születik – azoknak, akik még keresik az útjukat
TörténetMester – azoknak, akiknek még nagy falat egy regény
Mesevarázsló – azoknak, akik hisznek a mesék varázslatában