Itt van az Újév, az álmodozások és fogadalmak időszaka. Bevallom, én nem nagyon hiszek az ilyen év elei álmodozásban. Álmodozni mindig kell és klassz dolog is, ha azonban azt szeretnénk, hogy közelebb kerüljünk a vágyainkhoz, tenni is kell értük rendszeresen, napról-napra. Szintén nagyon fontos, hogy azt, amit el szeretnél érni, érdemes papírra vetni, legalább tömören, pontokba szedve, mert a gondolat bizony elszáll…

Szinte mindegy, hogy az év melyik szakában veszed rá magad, hogy írással is megerősítsd mindazt, amit el szeretnél érni, meg szeretnél valósítani, ahova el akarsz utazni, amit ki akarsz próbálni. Szerintem biztosan Te is láttad a Bakancslista című filmet, ahol a két főszereplő listát készít, majd szépen egyesével véghez is viszi a felsorolt kisebb-nagyobb álmokat. Ez itt a lényeg: hogy amint a vágyaid egy lista formájában fizikai testet öltenek, máris valóságosabbá válnak és könnyebb hozzájuk időpontokat kapcsolni és felbontani őket akár kisebb, mindennapi teendőkre is.

Az „Író születik” tanfolyamon résztvevő kezdő írópalánták hatalmas lelkesedéssel és egy nagy kupac friss ötlettel távoznak, ám sokszor panaszkodnak később, hogy ahogyan teltek-múltak a napok és hetek, a rendszeres írás csak nem akart beindulni, vagy ha írtak is egy-két történetet, azokat ma is, akár évek múltán is, csak az asztalfiók titkos rekesze élvezheti.

Mivel szeretném, ha a Kreatív Írás tanfolyamon elvetett kis magocskákból később sikeres és elégedett író-óriások cseperednének, összeállítottam a kezdő írók szerintem elengedhetetlen bakancslistáját, ami talán megkönnyíti, hogy a kitűzött írói célokat nem veszítsétek szem elől.

  • Aludj eleget!

Most jópáran közületek biztosan hisztérikus kacagásban törnek ki, hogy mit is képzelek én, meg hogyan? Pedig bármilyen célt is tűzöl ki magad elé, ahhoz a megfelelő energiákat is fókuszálnod kell, ez pedig pihenés nélkül nagyon nehéz. Arról nem is beszélve, hogy a fantáziád sokkal jobban működik relaxált állapotban vagy egy mélyálomban töltött időszak alatt, márpedig a friss gondolatok az íráshoz onnan fognak érkezni!

  • Tedd az írást mindennapi szokássá!

A kedvenc szokásainkra jellemzően hagyunk időt, megvan a megszokott helyük és a mód, ahogyan kiélvezzük őket. Készíts írókuckót, ahová rendszeresen, akár a nap ugyan abban az időszakában elvonulhatsz alkotni. Állíts össze heti/havi írói tématervet és hosszabb távú, de határidővel meghatározott írói célokat.

  • Fejezd be, amit elkezdtél!

Van két fél novellád meg egy egyharmadnyi meséd? Fektess bele még egy kis energiát, hogy oda kerülhessen mindegyiknek az aljára a „VÉGE” felirat! Ha minden nap csak néhány mondattal, vagy bekezdéssel haladsz, egyszer akkor is eljön az a csodás pillanat, amikor kiteheted az írás végére az utolsó, mindent lezáró pontot.

  • Oszd meg az írásaidat a barátaiddal!

Ne tartsd meg magadnak azt, amit a kreatív elméd inspirált! Legyen az útinapló, életből vett történet, vagy akár egy mese, oszd meg olyanokkal, akik nagyon közel állnak hozzád és élvezd az elismerő szavakat, fogadd meg a támogató tanácsokat.

  • Oszd meg az írásaidat még több emberrel!

Az előző lépést sikerült kipipálnod? Akkor most már ne torpanj meg, merj nagyot álmodni! Készíts blogot vagy weboldalt az írásaidnak és: nagy levegő, megosztás gomb! Meglátod, nem is olyan félelmetes, mint ahogyan hangzik.

  • Add ki a művedet!

Na ezt azért már mégse? Vagy mégis? Napjainkban szinte pillanatok alatt eBook-ot vagyis digitális könyvet varázsolhatsz a művedből, így még elegánsabb formába öntve oszthatod meg a nagyközönséggel (jövőbeli rajongóiddal). A nyomtatott verzió kicsit több előkészületet igényel, de ma már ehhez sem kell feltétlenül professzionális könyvkiadót keresned.

    +1 Gyere el az Író születik tanfolyamra! 😉 

Valójában ezzel kellett volna kezdenem, hiszen ha ég benned a vágy, hogy legyen egy saját írói bakancslistád, és szeretnél mielőbb íróvá válni, az „Író születik” jobb agyféltekés Kreatív Írás tanfolyam garantáltan segít megadni a kezdő lendületet mindehhez!

 


Író születik jobb agyféltekés Kreatív Írás tanfolyam – két nap, ami megváltoztathatja az életed!

Pin It on Pinterest

Share This