A minap az Óperenciás tengernél jártam, meglátogattam vénséges-vén barátomat, az Öreg halászt. Kihajóztunk, kivetettük a hálóját, hátha akad egy kis zsákmány addig is, míg elbeszélgetünk az Élet Nagy Dolgairól. Hát nem kifogtuk az Aranyhalat??

Szegény Aranyhal igen zaklatott volt, mert aznap már kifogta őt két szegénylegény és egy elátkozott királykisasszony…hiába na, picit már ő is be van rozsdásodva. Tele is volt a hócipője a sok kívánság teljesítésével.

Egy kicsit megsajnáltam, de mégsem akartam, hogy a lehetőség elvesszen, ezért így szóltam hozzá:

– Ide figyelj kedves Aranyhal, én most nem állok elő a világbirodalmi törekvéseimmel, sem a hetedhét ország körüli utazási vágyaimmal, de hamarosan itt lesz a következő MeseVarázsló tanfolyamom, mi lenne, ha a meseíró palántáim három leggyakoribb kívánságát teljesítenéd inkább?

Az Aranyhal gondterhelten vakargatta egy kicsit a fejét, de aztán szó szót követett, s végül megkötöttük az egyezséget! Kíváncsi vagy milyen kívánságokat kértem?

Mióta MeseVarázsló tréningeket tartok, számtalanszor hallottam már a következő óhajokat, mély sóhajok kíséretében:
– Nagyon szeretnék írni egy saját mesét, de egyszerűen nem jön az ihlet! Olyan jó lenne néhány tipp a kezdéshez!
– Szeretném végre megírni életem első meséjét, de egyszerűen nem vagyok elég bátor. Jól jönne egy kis támogatás, tapasztalatszerzés!
– Segítség megírtam egy saját mesét, de nem merem felolvasni a hallgatóságnak. Pedig olyan jó lenne megosztani másokkal is!

Képzeljétek, mire ezeket kimondtam, az Aranyhal hármat fordult a tengelye körül, elmormolt egy varázsigét, nagyot köpött a háta mögé, majd így szólt:
– Na Ági, most már bátran mondhatod az összes meseíró palántának, hogy többet egyet se féljenek, a Te MeseVarázsló tréningeden mindhárom kívánságuk teljesülhet!

Megköszöntem az Aranyhalnak a segítséget és most már én is örömmel hirdetem Neked, hogy ha mesét szeretnél írni, és kellene néhány tipp, egy kis gyakorlás vagy csak bátorítás a továbblépéshez, esetleg örülnél egy támogató kis csapatnak, akikkel együtt alkothatsz, fejlődhetsz, akkor ne hagyd ki a következő MeseVarázsló kurzust! Lesz jobb agyféltekés, fantáziánkat frissítő testgyakorlat, számos hasznos írói tipp és kifejezetten a meseíráshoz kötődő jótanács, na és sok-sok kacagás és meseírás!

A következő MeseVarázsló képző időpontját az Aranyhal ajánlásával ITT találod.

Pin It on Pinterest

Share This