A minap az Óperenciás tengernél jártam, meglátogattam vénséges-vén barátomat, az Öreg halászt. Kihajóztunk, kivetettük a hálóját, hátha akad egy kis zsákmány addig is, míg elbeszélgetünk az Élet Nagy Dolgairól. Hát nem kifogtuk az Aranyhalat?? 😊

Szegény Aranyhal igen zaklatott volt, mert aznap már kifogta őt két szegénylegény és egy elátkozott királykisasszony…hiába na, picit már ő is be van rozsdásodva. Tele is volt a hócipője a sok kívánság teljesítésével.

Egy kicsit megsajnáltam, de mégsem akartam, hogy a lehetőség elvesszen, ezért így szóltam hozzá:

– Ide figyelj kedves Aranyhal, én most nem állok elő a világbirodalmi törekvéseimmel, sem a hetedhét ország körüli utazási vágyaimmal, de hamarosan itt lesz a következő MeseVarázsló tanfolyamom, mi lenne, ha a meseíró palántáim három leggyakoribb kívánságát teljesítenéd inkább?

Az Aranyhal gondterhelten vakargatta egy kicsit a fejét, de aztán szó szót követett, s végül megkötöttük az egyezséget! Kíváncsi vagy milyen kívánságokat kértem?

Mióta MeseVarázsló tréningeket tartok, számtalanszor hallottam már a következő óhajokat, mély sóhajok kíséretében:
– Nagyon szeretnék írni egy saját mesét, de egyszerűen nem jön az ihlet! Olyan jó lenne néhány tipp a kezdéshez!
– Szeretném végre megírni életem első meséjét, de egyszerűen nem vagyok elég bátor. Jól jönne egy kis támogatás, tapasztalatszerzés!
– Segítség megírtam egy saját mesét, de nem merem felolvasni a hallgatóságnak. Pedig olyan jó lenne megosztani másokkal is!

Képzeljétek, mire ezeket kimondtam, az Aranyhal hármat fordult a tengelye körül, elmormolt egy varázsigét, nagyot köpött a háta mögé, majd így szólt:
– Na Ági, most már bátran mondhatod az összes meseíró palántának, hogy többet egyet se féljenek, a Te MeseVarázsló tréningeden mindhárom kívánságuk teljesülhet!

Megköszöntem az Aranyhalnak a segítséget és most már én is örömmel hirdetem Neked, hogy ha mesét szeretnél írni, és kellene néhány tipp, egy kis gyakorlás vagy csak bátorítás a továbblépéshez, esetleg örülnél egy támogató kis csapatnak, akikkel együtt alkothatsz, fejlődhetsz, akkor ne hagyd ki a következő MeseVarázsló kurzust! Lesz jobb agyféltekés, fantáziánkat frissítő testgyakorlat, számos hasznos írói tipp és kifejezetten a meseíráshoz kötődő jótanács, na és sok-sok kacagás és meseírás!

A következő MeseVarázsló képző időpontját az Aranyhal ajánlásával ITT találod.